Sprinkler Head Relief Rules Explained

Can you take relief from a sprinkler head during your follow-through?

3 cards · 40s · tap to begin

From · · · 40s

Sprinkler Head Relief Rules Explained

Can you take relief from a sprinkler head during your follow-through?

In brief

Can you take relief from a sprinkler head during your follow-through? Golfers can take free relief if a sprinkler head physically interferes with their swing, including follow-through, under Rule 16.1a. Originally reported by Nationalclubgolfer.

Sprinkler Head Relief Rules

Golfers can take relief from sprinkler heads if they touch the ball or interfere with stance.

When Relief Applies

Physical interference during backswing or follow-through allows free relief under rule 16.1a.

Relief Process

Relief Process

Find nearest point of complete relief, no closer to hole, then drop ball one club-length.

The headline

Golfers can take free relief if a sprinkler head physically interferes with their swing, including follow-through, under Rule 16.1a.

Read the original on Nationalclubgolfer

React

Sign in to react and comment.

Comments (0)

Life is short. Keep it sweet. Respect others' opinions and be kind!

    Recommended next

    More decks on golf and related topics.